FORDELE VED LYS AF BIVOKS

Bivoks afgiver en behagelig duft og giver et smukkere lys end f.eks. stearinlys eller soyalys. Bivoks er et rent naturprodukt og giver den reneste, klareste og længste forbrænding sammenlignet med andre typer lys.

Bivokslys udsender lys i et spektrum, som er meget tæt på solens spektrum. Da bivoks har et relativt højere smeltepunkt (på 65º) i forhold til andre typer vokslys, giver det et lys med den klareste og mest varmtonede flamme (soyalys har til sammenligning en meget mere kølig, hvid flamme, nærmest som et lysstofrør). Derfor opfattes lyset fra bivokslys behageligt for vores øjne.

Da bivoks har en meget høj massefylde (dvs. vægt i fht. volumen), brænder det også i længere tid end andre typer vokslys. Et bivokslys, der er i balance med den rigtige væge, vil være stort set drypfri.

Bivokslysets behagelige dufte stammer fra bistadet i form af en lille smule propolis samt den nektar og pollen, der oprindeligt har været opbevaret i cellerne. Der kan derfor være små forskelle i duften fra bivoksen, afhængig af, hvilke blomster, bierne har bestøvet.