Deltag i erfa-tur til Sverige

20. september 2024

Weekenden den 26. – 27. oktober kan du deltage i spændende tur til Sverige, hvor der både bliver mulighed for at opleve forskellige aspekter af den svenske biavl og socialt samvær med andre biavlere.

Turen foregår i bus med opsamling forskellige steder i Jylland og på Fyn og på Sjælland. Lørdag eftermiddag vil der være to faglige besøg nord for Helsingborg. Herefter går turen til hotellet ved Malmø, hvor der vil være et semifagligt arrangement om aftenen. Søndag besøges yderligere to spændende biavlsvirksomheder ved Malmø inden turen går retur med aflæsning samme steder, som der var opsamling.

 

Program:

Lørdag:

Opsamling igennem Jylland, på Fyn og på Sjælland:

  • 05:30 Kjellerup – Sørens Rejser, Parallelvej 7 – gratis langtidsparkering
  • 06:30  Horsens Afk. 56 Q8 / Burger King – Bemærk mulighed for parkering ved Bøgehøjvej
  • 07:00  Vejle Afk. 59 V/ Pendlerplads i rundkørsel – Ny Solskovvej
  • 07:30 Middelfart – Pendlerplads – Jyllandsvej 101, 5500 Middelfart
  • 08:45 Nyborg Station
  • 09:30 Danmarks Biavlerforening, Fulbyvej 15, 4180 Sorø – Fri parkering
  • 10:00 Køge V/ Transport Centret – Afkørsel 32 – Cirkel K
  • 12.00 Frokostpause med sandwich

13.00 Besøg hos Joel Svenssons Vaxfabrik AB
Joel Svenssons Vaxfabrik er grundlagt i 1887 og således en af Sveriges ældste virksomheder inden for biavl. Deres butik tilbyder et bredt udvalg af produkter til biavl. Biavlere kan finde alt fra bistader, slynger og bivoks til glas, beklædning og materialer til lyseproduktion. I 2007 blev butikken udvidet og moderniseret, så der er gode muligheder for at besøgende kan se og opleve de mange produkter i butikken.

15.00 Monica Larssons Biodling
Monica Larsson har været biavler siden 2009 og driver i dag virksomheden Monica Larsson Biodling, tidligere Honungsgården, sammen med sin mand Lars på deres gård på Hallandsåsen i Skåne. Monica har et magistercertifikat i biavl og eneste kvindelige bimester i Sverige. Med en stærk faglig baggrund i biavl har Monica stort fokus på biernes sundhed og modstandsdygtighed. Virksomheden har 450 bifamilier og specialiserer sig i produktion af Buckfast-dronninger, honning, bestøvningsopgaver. Der ud over forhandles bifoderprodukter fra Dulcofruct, som de er skandinavisk repræsentant for.

18.00 Middag på hotellet Scandic Segevång – Segesvängen, Malmö
Det moderne Scandic Segevång Hotel ligger kun 12 minutter fra Malmø centrum. Gæster er velkomne til at benytte Segevångs 8-meter opvarmede indendørs pool. Alle værelser har et siddeområde og tv. Alle badeværelse har bruser. Gæster kan slappe af i baren eller låne cykler for at udforske området.

20.00 Semifagligt aften-arrangement

 

Søndag:

Morgenmad på hotellet

8.00                  Afgang fra Hotellet

9.00                  Besøg hos to biavlere øst for Malmø

12.30               Pause med frokost-sandwich

Eftermiddag/aften: Hjemrejse med aflæsning samme steder som der var opsamling.

Alle nævnte tidspunkter er cirka-tider og der tages forbehold for ændringer i programmet.

 

Pris:

  • Pris for en person i enkeltværelse: 2695,-
  • Pris for to personer i delt dobbeltværelse:  4595,-

 

I prisen er inkluderet:

  • Bustransport i 4 stjernet turistbus
  • Frokost-sandwich lørdag og søndag
  • Aftensmad lørdag
  • Overnatning med morgenmad på Scandic Segevång

 

Andet:

Rejseledere på turen vil være biavlerne Helle Sehested og Alice Schou Nørgaard, der begge er medlem af Danmarks Biavlerforenings bestyrelse. Besøgsværterne vil fortælle på svensk og sproglige barrierer løses i fællesskab, når det er nødvendigt.

 

Betingelser:

Gennemførelsen af turen er betinget af at tilstrækkeligt deltagerantal. Tilmeldingen er bindende og pladserne afsættes efter først til mølle. Tilmeldingsfrist 6. oktober – såfremt turen ikke kan gennemføres på grund af manglende tilslutning, vil dette blive meddelt i den efterfølgende uge. Betaling sker i forbindelse med tilmelding, og tilbagebetales i tilfælde af aflysning.

 

Tilmelding af en person her.

 

Tilmelding af to personer i delt dobbeltværelse her.

 

 


Skrevet af: Rune Havgaard Sørensen