Selvom sommeren lader vente på sig, så er det alligevel muligt at komme i sommerhumør. For der er intet mere sommerligt end smagen af dejlige danske jordbær og nyslynget honning. Lørdag den 20. juni er det Honning&Jordbærdag og det fejrer biavlerne i Danmarks Biavlerforening sammen med jordbæravlere ved mere end 100 arrangementer over hele landet.
»Det er ikke tilfældigt, at biavlerne serverer den milde og nyslyngede honning sammen med netop jordbær. Både honningen og jordbærrene er et resultat af biernes flittige arbejde med at bestøve jordbærplanterne i foråret – også selvom det har været meget køligt og blæsende,« siger Rune Havgaard Sørensen, sekretariatsleder i Danmarks Biavlerforening.
Det kolde og blæsende forår betyder, at høsten af årets første honning bliver mindre end normalt. På Honning&Jordbærdagen vil der dog være rig mulighed for at smage på den nyslyngede forårshonning, som er kendetegnet ved en fin aromatisk og harmonisk smag.
»Den nyslyngede honning giver sammen med de modne jordbær en helt særlig og delikat smagsoplevelse, og det er den oplevelse, som vi med Honning&Jordbærdagen tilbyder resten af befolkningen. Samtidig er det en god anledning til at høre om lokalproducerede fødevarer og om biernes vigtige rolle for bestøvning af blomsterne,« siger Rune Havgaard Sørensen.
Værdien af biernes arbejde med at bestøve landbrugets afgrøder udgør årligt omkring 1 milliard kroner. Hertil kommer værdien af bestøvningen af blomster i blandt andet haver og i naturen – en værdi, som ikke kan gøres op i kroner og øre.