2017 Ι 2016 Ι 2015 Ι 2014 Ι 2012 Ι 2011
Det skal være lettere at producere økologisk honning i Danmark, mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.
LÆS MEREDer er stadig enkelte pladser på ”Basiskursus i biavl” der begynder den 21. januar 2017, så du kan stadig nå, at udvide din viden om bier og biavl.
LÆS MEREVær med til livlig diskussion på Danmarks Biavlerforenings nye diskussionsforum: www.biavlerforum.dk
LÆS MEREKurset henvender sig til alle, der ønsker at få håndværket som biavler helt ind under huden. Første del af kuset begynder den 21.-22. januar 2017 på Dalum Landbrugsskole.
LÆS MERESex med mange forskellige partnere, kønssygdomme og deraf samfundskollaps – det er virkelighedens verden hos bier.
LÆS MERESide om side med landets fineste fødevarer kan din honning eller mjød blive vurderet og bedømt. Det sker når Danmarks Biavlerforening igen i år deltager ved International FOOD Contest i Herning.
LÆS MEREKurset henvender sig til alle, der ønsker at få håndværket som biavler helt ind under huden. Første del af kuset begynder den 29.-30. oktober på Dalum Landbrugsskole.
LÆS MEREI øjeblikket gennemfører SEGES og Patriotisk Selskab projektet “Biodiversitetsfremmende tiltag i marken”. Danmarks Biavlerforening er en del af projektet og du kan komme med til et spændende orienteringsmøde om muligheder for natur- og vildtpleje i agerlandet.
LÆS MEREI øjeblikket gennemfører SEGES og Heden & Fjorden projektet "Biodiversitetsfremmende tiltag i marken". Danmarks Biavlerforening er en del af projektet og du kan komme med til et spændende orienteringsmøde om muligheder for natur- og vildtpleje i agerlandet.
LÆS MEREI Sverige er der næsten 14.000 biavlere og en forholdsvis stor erhvervsbiavl. Vi tager på tur for at besøge nogle af de større og interessante erhvervsbiavlere i det sydlige Sverige.
LÆS MEREDer kommer flere og flere meldinger om, at bierne sulter. Danmarks Biavlerforenings anbefaling til samtlige biavlere:
Kontrollér hurtigst muligt dine bifamilier og begynd allerede nu på vinterfodring og varroabekæmpelse.
LÆS MEREVed BiernesFest blev der smagt og bedømt honning og mjød i lange baner. Her kan du se, hvem der vandt mjød- og honningbedømmelserne.
LÆS MERENetop i dag – tirsdag den 5. juli 2016 – er det 150 år siden, at Danmarks Biavlerforening blev stiftet. Dengang havde man bier i halmkuber, og biavlerne måtte slå bierne ihjel, inden de kunne høste honningen. Foreningens første og vigtigste formål var derfor at indføre et nyt system, med biavl på flytbare vokstavler i bihuse, så honningen kunne høstes uden at skade bierne. Et formål, der for længst er indfriet – alligevel er biernes ve og vel stadig i højsæde.
LÆS MERETag med på en spændende biavls- og kulturrejse. På grund af den store interesse for biavlsrejsen til Indien, bliver der lavet en ekstra afgang den 18. september 2016. I samarbejde med Danmarks Biavlerforening arrangerer Rejsebureauet Magical Himalaya en fantastisk efterårsrejse til Nordindien i 2016. Vi skal opleve forskellige slags bier og biavl, flot natur og en rigdom af kulturer og religioner.
LÆS MEREMandag den 7. marts kl. 19.00 på TV3 sætter det populære madprogram MasterChef fokus på dansk honning. Programmet, der oprindelig er britisk, er til dags dato er produceret i 56 lande, hvilket gør det til verdens største madprogram
LÆS MEREI dag har NaturErhvervstyrelsen offentliggjort biavlsstrategien for 2016-2019. Formålet med biavlsstrategien er at medvirke til at fremtidssikre dansk biavl og bestøvning gennem fortsat at vedligeholde sunde danske bier og arbejde for, at der er et fødegrundlag til bierne i landbrugs- og kulturlandskabet.
LÆS MEREPå torsdag den 17. marts kl. 22 kan du se biavl i fjernsynet. Det er i programmet ”Forklaring Følger”, som besøger Lars Fischer og Zofuz Knudsen fra Solens Hjerte. Værten Lasse Rimmer besøger de to fynske biavlere, som fortæller om bier og biavl.
LÆS MEREPå grænsen mellem Europa og Asien ligger Georgien med en prægtig oldkristen kultur og en helt enestående natur.
Georgien er det centrale hjemsted for Kaukaserbien ”Apis mellifera caucasia”. Den er tilpasset livet i bjergene med kolde vintre og varme somre.