8 PERSONER

Dej:
500 g honning
500 g mel

10 g hjortetakssalt
2 æggeblommer
5 g stødt nelliker
15 g stødt kanel
5 g ingefær
6 tsk. bagepulver

Smørcreme:
125 g flormelis
2 spsk. kogende vand
250 g blødt smør
2 tsk. vaniljeekstrakt

250 g mørk chokolade
4 tsk. pollen


< TILBAGE

1 TIME

POLLEN LAGKAGE

Honninglagkage med smørcreme og pollen

Bunde og dej
Opskriften er en kombination af forskellige opskrifter, blandt andet ”Danmarks biavlerforenings honningkage af lagret dej”.

Honning og mel blandes sammen til en grunddej, som stilles i en åbenskål med et viskestykke over i køleskab. Dejen skal stå køligt i minimum 3 uger, men gerne op til 1 år.

Når tiden i køleskabet er ovre, er dejen blevet til en hård masse, som så skæres i mindre stykker, og kommes i en røremaskine. Så røres æggeblommerne i, og derefter alle krydderierne. Dejen blandes godt, og hældes i en springform, med bagepapir i bunden. Kagen bages i en forvarmet ovn ved 180°C (over-under varme) i ca. 30 min. Herefter ændres temperaturen til 150 og kagen bages yderligere 10 min. Når tiden er gået, stikkes en træpind i kagen, for at tjekke at den er gennembagt. Når kagen er færdigbagt, stilles den på køl i 2 timer mens smørcremen laves.

Smørcreme
Flormelis, vand og vanilje røres sammen i en skål, det bløde smør røres i, med en håndmikser. Smørcremen røres luftig og lækker, den smages til efter smag.

Smørcremen puttes i den gennemskårne kage og sættes igen på køl i 1 times tid.

Mens kagen står på køl, smeltes chokoladen over vandbad, og når kagen en kold, hældes chokoladen over, og der pyntes med pollen.

Mængden af pollen kan variere, alt efter smag. Kagen sættes igen på køl i yderligere 4 timer, eller til dagen efter, så er kagen klar til servering, og den kan holde sig på køl op til 4 dage. Men det sker sjældent, da den er god

Billede og opskrift: Lars Bo Christensen og datterPrint Friendly, PDF & Email