POLLEN OG ALLERGI

Pollen, som spredes med vinden f.eks. græsser, nåletræer, birk, og bynke er kendt for at forårsage allergi. Det skyldes, at ved indån­dingen kommer pollen direkte på slimhinderne i næsen og svæl­get, det kan endda komme i lun­gerne. Mange mennesker plages af allergi mod vindbåret pollen.

Problemet er ikke så stort når pollen spises. Det kan have flere årsager.
Bierne samler normalt ikke store mængder pollen fra vind­bestøvede planter. Derfor vil det som regel være andre pollen­typer end de, der fremkalder al­lergi, som man høster fra bierne.
Der kan dog forekomme undtagelser. Bierne samler af og til en del pollen fra hassel og majs.
Ved indtagelse af pollen gennem munden kommer det ikke i kontakt med slimhinderne i næsen og svælget.
Der er meget, som tyder på, at pollen, som spises, ikke er stærkt allergifremkaldende. Justin O. Schmidt har studeret forholdene og konkluderer, at normalt vil pollen, som spises, være mindre allergifremkaldene end jordnødder og skaldyr.
Hos nogle mennesker fremkalder pollen, som man spiser, forstyrrelser i maven og tarmen. Det kan give diarré og mavepine.
Så man skal i alle tilfælde be­gynde med mindre mængder pollen for at vurdere, hvorvidt det giver problemer. Ved salg af pollen bør man tilråde kunderne at prøve med mindre mængder i starten.




< TILBAGE